Atlete Sifan Hassan wint Sylvestercross Soest

SOEST - Atlete Sifan Hassan heeft in Soest op Oudejaarsdag de Sylvestercross bij de vrouwen gewonnen.
De 20-jarige atlete, sinds november in bezit van een Nederlandse paspoort, rekende op het parcours over de Lange Duinen bij Soest af met de Belgische atlete Belete Almensh en oud-winnares Adriënne Herzog. Die maakte dinsdag op de Sylvestercross haar rentree na een zogeheten afkoelingsperiode, die was ingesteld nadat ze wederom was beschuldigd van dopinggebruik.
Sifan Hassan kwam na zes kilometer solo over de finish in 21 minuten en 37 seconden. De geboren Ethiopische Almensh werd tweede in 21.56, Herzog passeerde de eindstreep na 22.05.

MANNEN

Bij de mannen werd het een Belgische feestje. De zege ging naar Abdi Bashir (35.02). Soufiane Bouchikhi eindigde als tweede in 35.18 en Abdelhadi El Hachimi werd derde in 35.22. Vorig jaar moesten Bouchikhi en El Hachimi ook al genoegen nemen met de twee laagste treden op het podium, toen achter de Nederlandse winnaar Khalid Choukoud.
Dit keer was Gert-Jan Wassink op de vijfde plaats de beste Nederlander. Hij hield met 35.54 zijn concurrenten Ronald Schroer (36.18, zesde) en Patrick Stitzinger (36.36, zevende) achter zich.