Van der Haar wint veldrit Surhuisterveen

PROVINCIE UTRECHT - Lars van der Haar uit Woudenberg heeft donderdag de veldrit in Surhuisterveen gewonnen. In de Nederlands getinte wedstrijd was de nationaal kampioen de beste.
Een aantal ronden voor het einde reed hij met succes weg bij zijn medevluchters. Hij eindigde voor Thijs van Amerongen en Mike Teunissen.
Hoewel Van der Haar goed kan sprinten, wilde hij het toch niet op een spurt laten aankomen. "Ik denk dat ik wel het snelste was. Maar als je alleen weg kunt, dan is dat toch het mooiste. Ik wilde wel graag laten zien dat ik het op een zwaar parcours ook kan", zei de
Woudenberger. "Het was heel zwaar met zulke diepe drek."
Van der Haar wilde ook nog graag schitteren in het rood-wit-blauw. "Zondag in Rome rijd ik imet de leiderstrui in de wereldbeker, dus ik wilde hier nog graag winnen. Dit is een mooie afsluiting en natuurlijk hoop ik de trui op 12 januari bij het NK opnieuw te kunnen pakken."
Van der Haar reed in Surhuisterveen zijn eerste wedstrijd van 2014. De veldrit in Baal liet hij woensdag schieten. Hij kiest bewust zijn wedstrijden in de volle kalender.
Van Amerongen kwam wel in actie in België. Hij had vorige week last van zijn scheenbeen, maar is daar goed van hersteld. "Lars was beter vandaag. Maar ik ben tevreden. Ik ga met veel vertrouwen naar het NK", zei Van Amerongen.