FC Utrecht in Benidorm

UTRECHT - ZATERDAG
FC Utrecht besluit het trainingskamp in Benidorm met een zege op het Algerijnse Mouloudia Club d'Alger. In de tweede helft van de wedstrijd maakt Tommy Oar de enige treffer van de wedstrijd.
FC Utrecht laat weten dat Sufyan Moro en Kevin Kippersluis mkoeglijk verhuurd worden aan respectievelijk Go Ahead Eagles en Excelsior.

VRIJDAG

FC Utrecht werkte vandaag weer twee trainingen af op het veld. Kai Heerings en Yassin Ayoub bleven uit voorzorg aan de kant. Edouard Duplan deed tijdens de afwerkoefeningen wel met de ploeg mee.

Verder werd de bussinesclub verwelkomt in Benidorm. Ook lieten de spelers een sterk staaltje voetbalhumor zien. In het item van vrijdag is verder te zien hoe gastvrij La Nucia is richting FC Utrecht.

DONDERDAG

Marcel Mul wordt door de spelers geroemd om zijn rol als teammanager. De 52-jarige Utrechter was tot afgelopen zomer keeperstrainer bij FC Utrecht. Daarna volgde hij Ton de Kruyk op als teammanager. "Ik hoop tot mijn pensioen bij deze club te blijven."
Steve de Ridder ontbreekt donderdag op de training van FC Utrecht, tijdens de vierde dag van het trainingskamp in Benidorm. De topscorer (zeven treffers) heeft last van de hamstring.
De Ridder blijft uit voorzorg langs de kant, Jan Wouters wil geen enkel risico nemen met de Belgische aanvaller. Het is nog onduidelijk of hij zaterdag in de oefenwedstrijd van FC Utrecht van de partij zal zijn.

WOENSDAG

FC Utrecht werkt op het luxe sportcomplex in Benidorm een grote partij af: elf tegen elf. Steve de Ridder maakt de enige twee doelpunten (zie filmpje). Directeur Wilco van Schaik gaat in op de vraag hoe een club in financiële nood een trainingskamp in Benidorm kan betalen. "Dankzij sponsors en de gemeente hier zijn we hier goedkoper uit dan we in Nederland zouden zijn."

DINSDAG


Goal van de dag. In de kleine partijvorm die FC Utrecht tijdens de dinsdagtraining afwerkte werd genoeg gescoord. Het doelpunt van de dag komt op naam van Jens Toornstra. Hij stiftte de bal over doelman Ruiter heen. Zie filmpje.
Op dag twee traint Johan Mårtensson weer volledig mee met de groep. Zijn rentree lijkt er, nadat hij in oktober een knieblessure opliep, aan te komen. RTV Utrecht volgde dinsdag de twee A-junioren die mee mochten naar Spanje: Gyrano Kerk en Sofyan Amrabat.

MAANDAG

FC Utrecht heeft maandagmiddag de eerste training afgewekt in het Spaanse Benidorm. De eredivisionist vloog maandagochtend van Eindhoven naar Spanje. Trainer Jan Wouters heeft zijn volledige selectie meegenomen, ook de geblesseerde spelers zijn meegereisd naar het trainingskamp. De selectie wordt aangevuld met de jeugdspelers Cedric Badjeck, Gyrano Kerk en Sofian Amrabat, en de beloftenspelers Yannick Cortie en Sean Klaiber.
In Spanje werken Jacob Mulenga, Cedric van der Gun, Johan Mårtensson en Edouard Duplan aan hun herstel. Voor Willem Janssen ligt dit iets anders; hij is nog geruime tijd uit de roulatie.
Ook Marcus Nilsson, die lange tijd met blessureleed kampte, is mee naar Spanje. De Zweed mag hij bij terugkomst in Nederland worden verhuurd.
De selectie van Jan Wouters speelt zaterdag een oefenwedstrijd tegen het Algerijnse Mouloudia Club d'Alger.

Ook directeur en technisch manager FC Utrecht zijn druk in Benidorm
Jan Wouters en Willem Janssen
Gyrano Kerk en Sofyan Amrabat
De goal van de dag van Toornstra
Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat, en directeur Wilco van Schaik
De doelpunten van Steve de Ridder
De spelers over teammanager Marcel Mul
FC Utrecht gastvrij onthaald in La Nucia en voetbalhumor

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.