Vertrek Testa la Muta bij IJsselmeervogels om geld

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Ricky Testa la Muta is opgestapt bij IJsselmeervogels vanwege een gebrek aan waardering. De Utrechter liet maandag aan de club weten dat hij per direct zijn functie heeft neergelegd.
Testa la Muta kwam afgelopen zomer op verzoek van toenmalig hoofdtrainer Gert Kruys als spitsentrainer naar de Vogels. "Daar stond alleen een reiskostenvergoeding tegenover, maar dat vond ik geen probleem", aldus Testa la Muta. "Ik zag het als een investering in mijzelf, en als een vriendendienst aan Gert."
Met het vertrek van Kruys naar Sparta veranderde de situatie in de technische staf van IJsselmeervogels. Assistent-trainer Johan de Man werd hoofdtrainer, Testa la Muta kon assistent-trainer worden. "Maar ondanks de inkomsten van de wedstrijd tegen Ajax en de afkoopsom die ze ontvangen voor Kruys, stond daar voor mij financieel niets tegenover", aldus de Utrechter. "Dat vind ik een gebrek aan waardering. Toen knapte er bij mij iets."
Voorzitter Peter-Frans Heinen van de technische commissie van IJsselmeervogels bevestigt die lezing, maar brengt een nuance aan. "Ricky heeft mij vrijdag gebeld met de vraag of er een extra beloning aan zijn promotie vast zat. Ik heb hem toen gezegd dat we maandag over de nieuwe rolverdeling gingen praten en dat ik pas daarna over geld kon gaan praten. Daar heeft hij niet op willen wachten."
Inmiddels heeft IJsselmeervogels André Kemper aangesteld als assistent-trainer. De voormalige speler van de Vogels was al actief als jeugdtrainer.