Mulenga: "Ik weet nog niet of ik het seizoen bij Utrecht afmaak."

UTRECHT - Jacob Mulenga weet op dit moment niet of hij het seizoen bij FC Utrecht afmaakt. Dat zegt hij maandag in het RTV Utrecht-sportprogramma Namen & Rugnummers. "Ik mag vertrekken, het is duidelijk dat de club mij eigenlijk niet kan betalen. De trainer heeft gezegd dat hij me wil houden, maar dat de financiële situatie van de club dat niet toelaat. Maar of ik ook daadwerkelijk vertrek, weet ik niet", aldus de Zambiaanse aanvaller.
Afgelopen zomer leek het er ook al op dat Mulenga de club zou verlaten. "Waarom dat niet is gebeurd, weet ik nog steeds niet. Heel veel mensen wilden aan mijn transfer geld verdienen, het was erg verwarrend. Wat er precies mis ging, weet alleen mijn zaakwaarnemer." Het steekt Mulenga wel dat hij moet vertrekken bij de club. "We hadden het beste seizoen ooit gedraaid. Dat hoop je op een beloning, maar je krijgt te horen dat je weg mag."
Wat ook pijn doet, is dat hij wordt afgeschilderd als een geldwolf. "Als ik veel geld had willen verdienen, was ik allang weggeweest. Er waren clubs die veel meer geld boden. Maar het gaat mij niet alleen om het geld. Ik wil spelen en plezier hebben. Bovendien hou ik van FC Utrecht. Er zijn maar weinig clubs waar je na twee zware blessures gewoon mag terugkeren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.