Instellingen

Prominenten stappen op bij De Meern na benoeming Zomer tot hoofdtrainer

DE MEERN - Sjaak van den Helder is deze week opgestapt als technisch directeur bij voetbalclub De Meern. De 63-jarige inwoner van Lienden nam dat besluit nadat de club Rob Zomer aanstelde als trainer van het eerste zondagteam, als opvolger van Marinus Dijkhuizen, die naar eerste divisionist Excelsior is vertrokken.
Zomer was al hoofdtrainer van het eerste zaterdagteam, dat net als de zondag 1 in de 1e klasse speelt. Zomer gaat beide functies tot het einde van dit seizoen combineren.
"Ik was het niet eens met de procedure, en ook niet met de aanstelling van Rob Zomer", zegt Van den Helder, die al eerder had aangegeven na dit seizoen na zes jaar bij De Meern te zullen vertrekken. "Ik had een aantal alternatieven die mij beter leken dan Rob Zomer. Daar zaten trainers bij met ervaring in het betaald voetbal."
Het steekt Van den Helder dat het bestuur, onder leiding van voorzitter Frans van Seumeren, niet eens met die kandidaten wilde praten, maar zonder overleg de benoeming van Zomer er door drukte. In navolging van Van den Helder is ook Lennaert de Bokx opgestapt. Hij was ruim 20 jaar bestuurslid van De Meern.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.