Instellingen

Van Seumeren schenkt spelersfonds aan FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht wordt weer eigenaar van het zogenoemde spelersfonds met daarin 27 miljoen euro. Dat heeft clubeigenaar Frans van Seumeren vrijdagmiddag gezegd op de Nieuwjaarsborrel in Stadion Galgenwaard. Het spelersfonds was in handen van Van Seumeren.
De 27 miljoen euro is de waarde van spelers en leningen van FC Utrecht. Door de gift is de club niet direct uit de schulden, maar in de toekomst komen meevallers bij spelersverkoop wel ten gunste van de club.
FC Utrecht verkeert momenteel in financieel zwaar weer. Zo moest de club al mensen ontslaan en hebben spelers prestatiepremies ingeleverd. Ook wordt druk gezocht naar meer mogelijkheden om het stadion uit te baten.

LICHTPUNTJES

De overdracht van het spelersfonds betekent niet dat de ontslagen medewerkers weer in dienst genomen kunnen worden, maar algemeen directeur Van Schaik zei op de bijeenkomst wel dat hij lichtpuntjes ziet.
"FC Utrecht had aan het eind van 2013 voor het eerst sinds jaren weer een klein positief eigen vermogen", aldus Van Schaik. Ook zijn er extra sponsors gevonden voor op het shirt en de broek gevonden.
Toch waarschuwde Van Schaik dat er nog altijd verlies wordt gedraaid, dit seizoen zo'n zes miljoen euro. Voor volgend seizoen gaat Van Schaik nog uit van een tekort van 3 miljoen. De club leeft volgens verslaggever René van den Berg nog op te grote voet.

Verslaggever René van den Berg over de overdracht van het spelersfond
Wilco van Schaik in gesprek met René van den Berg
Frans van Seumeren in gesprek met René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.