Rechtbank verklaart vrouwen FC Utrecht failliet

UTRECHT - De Stichting Vrouwen Voetbal Utrecht is failliet. De rechtbank in Utrecht heeft dinsdag het faillissement van de club uitgesproken. De rechtbank gaat nu een curator aanwijzen die gesprekken gaat voeren met de schuldeisers.
Pas daarna kan de rechtbank een definitief faillissement pas uitspreken. Tot die tijd moet FC Utrecht voetballen en speelt het vrijdag de uitwedstrijd tegen Club Brugge.
De club vroeg in oktober het faillissement aan, maar hoopte dit seizoen nog te kunnen afmaken. Toen leidde dat bericht tot een laatste reddingspoging door een aantal betrokken partijen in de omgeving van Utrecht. Volgens de SVVU leek een oplossing op een gegeven moment erg dichtbij, maar is het uiteindelijk niet gelukt.
FC Utrecht richtte in 2007 een vrouwenteam op, dat met een aantal andere teams in de eredivisie ging spelen. Al die clubs waren verbonden aan Nederlandse profclubs.
Nadat FC Utrecht in 2010 had besloten het vrouwenteam op te heffen, werd de SVVU opgericht. Onder de naam FC Utrecht, maar zonder officiële banden met de profclub, neemt die club sinds de zomer van 2012 deel aan de competitie.