Kruys breekt lans voor Testa la Muta

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels moet proberen Ricky Testa la Muta opnieuw toe te voegen aan de technische staf. Dat zei voormalig Vogels-trainer Gert Kruys woensdag in het radioprogramma Namen & Rugnummers. Kruys, die in december overstapte van IJsselmeervogels naar Sparta, denkt dat de Utrechter belangrijk kan zijn voor IJsselmeervogels. "Met zijn Italiaanse roots had hij een goeie klik met jongens als Achmed Ahahaoui en Selmo Kurbegovic", zegt Kruys over Testa la Muta.
De voormalige aanvaller van onder meer Elinkwijk en Holland kwam in de zomer als spitsentrainer naar IJsselmeervogels. Na het vertrek van Kruys vertrok ook Testa la Muta. Volgens eigen zeggen vanwege een financiëel conflict, volgens de club omdat hij hij niet het geduld had om op een goeie aanbieding te wachten.
"Toen IJsselmeervogels mij advies vroeg over mijn opvolging, heb ik gezegd dat ik altijd heel goed heb samengewerkt met mijn assistenten Johan de Man en Ricky Testa la Muta", zegt Kruys. "Ik heb gezegd: laat die twee samen de kar gaan trekken, op basis van gelijkwaardigheid."
IJsselmeervogels koos echter voor De Man, en Testa la Muta verdween van het toneel. De eerste wedstrijd onder De Mans leiding werd met 1-4 verloren van ONS Sneek. Voor Kruys is dat geen reden tot zorg. "Het is een goeie groep, met voldoende kwaliteit om mee te blijven doen om de titel."
"Ricky was zeker een toegevoegde waarde voor IJsselmeervogels", zegt Ruth van de Groep van de technische commissie van de Vogels. "Wij wilden hem ook houden, maar het is zijn keuze geweest om te vertrekken. Dat vinden we erg jammer, maar we gaan geen contact meer met hem zoeken."

Gert Kruys over IJsselmeervogels