De druk groeit bij Ijsselmeervogels

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels-Rijnsburgse Boys, historisch gezien is het zaterdag een absolute topper in de topklasse. Maar beide ploegen zijn dit seizoen elkaars tegenpolen. De Vogels beëindigden de eerste seizoenshelft als koploper in de topklasse, terwijl Rijnsburgse Boys in de onderste regionen vertoefde.
Afgelopen weekend leverde opnieuw een grote tegenstelling op: IJsselmeervogels liet zich op eigen veld omver kegelen door ONS Sneek (1-4), terwijl Rijnsburgse Boys streekgenoot FC Lisse met 6-0 de oren waste. Dat gegeven, plus het feit dat IJsselmeervogels al vier competitieduels niet wist te winnen, maakt dat de druk groot zal zijn voor de Rooien.
Trainer Johan de Man kan beschikken over een compleet fitte selectie. Bij Rijnsburgse Boys ontbreekt de geschorste Jordy Strooker, die volgend seizoen voor Spakenburg speelt. Bij de Rijnsbrugers spelen sowieso veel oude bekenden. De broers Kevin en Jeffrey Winter hebben een verleden bij IJsselmeervogels, topscorer Raily Ignacio (13 treffers), Jeroen Hessing en Ivo Rottiné werden in 2012 kampioen met Spakenburg.
Eerder dit seizoen wonnen de Vogels in Rijnsburg na een knotsgekke wedstrijd met 4-3. Het was de negende zege van IJsselmeervogels op Rijnsburgse Boys in 28 ontmoetingen. Rijnsburgse Boys won elf keer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.