Regioderby Spakenburg uitgesteld vanwege komst Obama

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - De Amerikaanse president Obama die in Den Haag wil vergaderen over nucleair terrorisme gooit roet in het eten van fans van de regioderby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels.
De wedstrijd tussen de rooien en de blauwen stond op de planning voor 22 maart maar in dat weekend krioelt het in Den Haag van de topdiplomaten die met elkaar willen praten over het voorkomen van nucleair terrorisme. Daarbij zal ook de Amerikaanse president Obama aanwezig zijn.
Vanwege het congres in Den Haag zijn er niet genoeg politiemensen beschikbaar om de derby in Spakenburg in veilige banen te leiden. Daarom zal de wedstrijd op een later tijdstip worden gespeeld. Er wordt nu naar een nieuwe datum gezocht.
Bij Spakenburg zijn ze niet blij met het verplaatsen van de wedstrijd. Vooral het regelen van genoeg vrijwilligers die vanuit de club meehelpen, wordt volgens voorzitter Marc Schoonebeek een hele klus: "Je hebt elkaar daarvoor nodig. En dat verschuif je niet zomaar even naar voren of naar achteren."

Voorzitter Spakenburg niet blij met verplaatsen derby

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.