Spakenburg wint met ruime cijfers in Friesland

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Zaterdagtopklasser Spakenburg heeft een eenvoudige overwinning geboekt op promovendus ONS Sneek. In Friesland wonnen de Bunschotenaren met 5-2.
De eerste helft begon direct goed voor de ploeg van trainer Jochem Twisker. Al na vijf minuten bracht Salim Amerzgiou de Blauwen op voorsprong. ONS Sneek had niets in te brengen en Spakenburg breidde de score dan ook eenvoudig uit naar 3-0. Kees Tol verdubbelde de voorsprong en Salim Amerzgiou tekende voor zijn tweede goal van de dag. De ploeg uit Sneek deed nog iets terug, maar niet veel later scoorde Maurice van der Wilt namens de Spakenburgers. Bij rust stond het al 4-1.
In het tweede bedrijf hadden de Blauwen het een stuk moeilijker. ONS Sneek-verdediger Ale de Boer verkleinde de achterstand terecht tot twee doelpunten. Spakenburg had moeite om in het spel van voor rust te komen, maar kwamen verder niet meer in gevaar. Roy de Ruiter maakte vlak voor het laatste fluitsignaal de vijfde treffer van de middag voor de Spakenburgers.
Spakenburg staat op de vierde plaats, met 29 uit achttien. De achterstand op koploper Kozakken Boys bedraagt zes punten.

Spakenburg-trainer Jochem Twisker in gesprek met verslaggever Bob van der Tak.
Verslaggever Bob van der Tak met een korte samenvatting van het duel.
De samenvatting, met commentaar van Corné Hendriks

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.