FC Utrecht beleeft teleurstellende week

UTRECHT - FC Utrecht heeft het uitduel in de eredivisie tegen Roda JC met 1-0 verloren.
FC Utrecht begon het duel tegen de Limburgers erg voorzichtig, maar kreeg in de elfde minuut wel de eerste grote kans. Aan de linkerkant van het veld was het Mark van der Maarel met een steekbal die Tommy Oar niet wist binnen te schieten.
Ook Roda JC begon terughoudend, maar was tien minuten later wel erg gevaarlijk. Door verkeerd ingrijpen van Kai Heerings kreeg Rodaspits Shkurtaj een schietkans, maar die bal werd knap gered door Robbin Ruiter. In de 34ste was het wel raak voor Roda JC, door balverlies op het middenveld kwamen de Limburgers er snel uit en maakte Hupperts de 1-0.
De tweede helft begon FC Utrecht beter, maar het leidde niet echt tot grote kansen. Trainer Jan Wouters wisselde in de 58ste minuut middenvelder Mark Diemers voor de nieuwe aanvaller Juan Agudelo. De Amerikaan die wordt gehuurd van Stoke City maakte zijn debuut.
FC Utrecht zette veel druk en dat leverde ook een schotkans op voor Jens Toornstra, maar zijn inzet ging naast het doel.
De Utrechters verdienden gezien het spelbeeld in de tweede helft wel de gelijkmaker, maar wisten niet tot een doelpunt te komen.
Door het verlies zakt FC Utrecht naar de elfde plaats.