Pijnlijke nederlagen Van den Ham en De Jong in Jupiler League

UTRECHT - Utrechter Harry van den Ham heeft in de Jupiler League verloren met zijn ploeg FC Dordrecht. Dordt verzaakte daarmee de koppositie verder uit te breiden. In de uitwedstrijd tegen laagvlieger MVV werd verrassend met 2-0 verloren.
Ook Jean-Paul de Jong had geen goede dag. Met FC Eindhoven verloor de Utrechter bij directe concurrent VVV-Venlo met 2-1. Oud FC Utrecht-speler Donny de Groot bracht de Eindhovenaren in de eerste helft nog wel op voorsprong. Bij rust stond het 0-1.
De gelijkmaker liet vervolgens lang op zich wachten. Twintig minuten voor tijd werd er een strafschop aan VVV toegekend, waarna een rode kaart volgde voor Eindhoven-verdediger Nieveld. Utrecht-huurling Leon de Kogel verzilverde de penalty. Eindhoven leek een punt over te houden aan het duel totdat, ver in blessuretijd, Randy Wolters alsnog de drie punten in eigen huis hield.
Het Telstar van Wilnisser Marcel Keizer boekte in eigen huis een broodnodige overwinning op Jong Ajax en wipt door de winst over de Amsterdammers heen. In Velsen werd het 3-1.
FC Dordrecht blijft koploper met vijftig punten uit 25 wedstrijden. VVV-Venlo bezet de tweede plek en heeft vijf punten minder dan de nummer een. FC Eindhoven staat derde, met 44 uit 25. Het Tilburgse Willem II kan, als het dit weekend wint van FC Den Bosch, de tweede plaats van de Venlonaren overnemen.