FC Utrecht speelt gelijk tegen Ajax

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eigen Galgenwaard gelijkgespeeld tegen Ajax. In Utrecht werd het 1-1.
De nieuwe spelers Juan Agudelo en Matthieu Delpierre begonnen in de basis. In de tweede helft maakte ook middenvelder Fernando Quesada Gallardo zijn debuut. De ploeg van trainer Jan Wouters begon fel en kreeg een kans via Jens Toornstra die voorlangs schoot. Daarna kwamen de Amsterdammers op voorsprong door een goal van Daley Blind. Hij schoot van buiten de zestien raak.
Door Steve De Ridder kwam FC Utrecht op gelijke hoogte. Een uittrap van doelman Ruiter werd door Agudelo verlengd en zo kon De Ridder de Ajax-doelman uitspelen en de ruststand op 1-1 zetten.
Vlak na de pauze kon Steve De Ridder bijna zijn tweede maken, zijn knal kwam op de lat terecht. In de fase erna ging Ajax druk zetten en kwam Utrecht er nauwelijks uit. Na 57 minuten ontsnapte Utrecht, nadat Fischer de bal voorlangs het doel van Ruiter schoof. Schöne raakte tien minuten voor tijd nog de paal. In de slotminuten kreeg Utrecht een aantal mogelijkheden om uit te breken, maar dat mislukte. Toornstra mocht nog wel een keer van afstand schieten.
Utrecht heeft 25 punten uit twintig duels en staat twaalfde. Donderdag speelt de ploeg tegen PEC Zwolle.

Steve De Ridder na afloop in gesprek met Rene van den Berg.
Jan Wouters na afloop in gesprek met Rene van den Berg.
Jordy van der Winden na afloop in gesprek met Rene van den Berg.
Matthieu Delpierre na afloop in gesprek met Rene van den Berg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.