Veldrijder Van der Haar zesde bij WK

WOUDENBERG - Veldrijder Lars van der Haar heeft bij het WK in Hoogerheide geen medaille kunnen pakken. De Woudenberger kende een pechrace met valpartijen en werd zesde.
In de eerste ronde ging Lars van der Haar over de kop, omdat hij niet kon stoppen voor een renner die voor hem onderuit ging. Mourey kon door de opstopping direct een gat slaan.
De Tsjech Stybar trok het gat naar de koploper dicht. Alleen Nys en Van der Haar konden hem volgen. Het drietal trok een gaatje met de rest van het veld. Van der Haar moest door die val van fiets wisselen, bij de fietswissel viel hij opnieuw. Hij viel terug in het veld, maar op kwam op karakter terug bij het drietal.
Mourey moest al eerder lossen van het tweetal. Later viel ook Van der Haar terug en reed hij op de derde plaats. Kevin Pauwels, die later derde zou worden, haalde Van der Haar bij. De Woudenberger zag ook Klaas Vantornout, die vierde werd, aansluiten. De twee Belgen reden twee ronden voor het einde iets weg bij Van der Haar. Ook Meeuwsen haalde Van der Haar nog in.
Na een slippertje van Nys kon Stybar profiteren en reed solo naar de zege.

Lars van der Haar na afloop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.