Hattrick Sneijder voor Galatasaray

UTRECHT - Wesley Sneijder heeft zondagavond duidelijk zijn topvorm geëtaleerd in de wedstrijd tegen Bursaspor. De 29-jarige Utrechter wist in de eerste helft binnen een half uur drie keer te scoren. Daarmee had Sneijder een groot aandeel in de 6-0-zege van zijn Galatasaray op de middenmoter in de Turkse competitie.
Na 13 minuten brak Sneijder de ban tegen Buraspor. Zeven minuten later verdubbelde hij met een fraai afstandsschot de marge, waarna hij vlak voor rust zijn hattrick completeerde. Een zuivere hattrick was het echter niet, omdat Emmanuel Eboué in de 24e minuut voor de 3-0 zorgde. Didier Drogba zorgde na ruim een uur voor de 5-0. Sneijder had het veld toen al verlaten voor Izet Hajrovic. Selcuk Inan maakte vlak voor tijd de 6-0.
Het was pas de tweede keer in zijn rijke carrière dat Sneijder drie doelpunten in één duel maakte. De vorige keer dat hij een hattrick produceerde was op 4 februari 2007, toen hij namens Ajax driemaal doel trof in de met 4-1 gewonnen klassieker tegen Feyenoord.
Galatasaray heeft door de zege Fenerbahçe weer enigszins in zicht. Die ploeg verloor zaterdag met 2-1 bij Eskisehirspor, ondanks een doelpunt van Dirk Kuijt. De koploper heeft nu nog 7 punten voorsprong op nummer 2 Galatasaray.