FC Utrecht verliest thuis van PEC Zwolle

UTRECHT - FC Utrecht is er voor de vierde keer op rij niet in geslaagd een thuiswedstrijd te winnen. Na nederlagen tegen Feyenoord en PSV en een gelijkspel tegen Ajax verloor de formatie van Jan Wouters donderdag in de eigen Galgenwaard met 2-1 van PEC Zwolle. Bij rust leidde FC Utrecht met 1-0.
Voor rust was FC Utrecht de betere ploeg, en na 24 minuten kwam de ploeg van Jan Wouters op 1-0 door een treffer van Juan Agudelo. Vlak na rust was Utrecht dichtbij de 2-0, maar Steve de Ridder zag zijn schot op de lat belanden.
In de 13e minuut van de tweede helft kreeg FC Utrecht een domper te verwerken, toen Adam Sarota rood kreeg van scheidsrechter Sanders. Met elf tegen tien gooide PEC Zwolle alles op de aanval. Dat resulteerde na 73 minuten in de gelijkmaker van invaler Denis Mahmudov. Drie minuten later kwam Zwolle zelfs op 1-2 via Fred Benson.
In de slofase mocht Danny Koevermans debuteren voor FC Utrecht. Mark van de Maarel was dichtbij de 2-2
FC Utrecht staat nu twaalfde in de eredivisie, met 25 punten uit 22 duels. De voorsprong op nummer 16 Roda JC bedraagt slechts drie punten. Komende zondag speelt Utrecht uit tegen RKC Waalwijk.