FC Utrecht verliest in Waalwijk

UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie verloren in Waalwijk. Tegen RKC Waalwijk werd het 5-2. Door die nederlaag heeft FC Utrecht 25 punten en staat nu veertiende. Het gat met hekkensluiters ADO Den Haag en NEC is vier punten.
Trainer Jan Wouters begon met Christian Dorda en Fernando Quesada Gallardo in de basis. Adam Sarota was geschorst.
Utrecht kwam na acht minuten op achterstand door een goal van Romeo Castelen. Amper twee minuten later was het al weer gelijk. Na een handsbal in het strafschopgebied, mocht Jens Toornsta scoren vanaf de penaltystip. In de 23e minuut was het Ayoub die een aanval opzette en zijn schot raakte de paal. Agudelo en Oar mochten iets later van afstand schieten. Quesada schoot daarna op doelman Seda, maar hij miste. Daarmee was de ruststand 1-1.
In het begin van de tweede helft kreeg De Ridder twee mogelijkheden, maar was het tweemaal Apau die belangrijk was voor RKC. Ook zijn derde kans wist de Belg niet te verzilveren. Ineens ging het hard in de tweede helft. In de 79e minuut was het Daniël de Ridder die RKC Waalwijk op 2-1 zette. Direct daarna maakte Kenny Anderson de 3-1. Weer een minuut later scoorde Steve De Ridder de 3-2. In de 86e minuut ging de bal opnieuw op de stip, na wederom een handsbal. Toornstra miste en schoot op de paal. In de slotminuut maakte RKC via Jean-David Beauguel de vierde treffer na een te korte pass van Toornstra. Daniël de Ridder was in de blessuretijd ook nog goed voor de vijfde Waalwijkse treffer.