Shorttracker Kerstholt uitgeschakeld op 1500 meter

UTRECHT - Shorttracker Niels Kerstholt is uitgeschakeld bij de Olympische Winterspelen in Sotsji. Hij verloor de halve finales van de 1500 meter, nadat hij 's morgens in de eerste heat nog als eerste was geëindigd.
Kerstholt reed in de openingsfase van de wedstrijd even aan de leiding, maar toen de Russische favoriet An versnelde, kon hij niet volgen. De Utrechter werd zesde en verspeelde daarmee een plaats in de finale. Aan zijn strijdplan lag het niet, meende de geboren Utrechter. "Ik rijd altijd zo veel mogelijk voorin. Alleen kwam er een Chinees zo hard over me heen dat ik een gat liet vallen en zo eigenlijk nog een paar ronden op kop reed. Ik had moeten aansluiten en zo uit de wind blijven. Dan moet ik zien wie er nog langs komt", aldus Kerstholt.
Hij noemde het een 'waarschuwing' voor de 1.000 meter waarop Kerstholt zichzelf meer kansen toedicht. "Ik kan mezelf nu wel voor mijn kop slaan maar ik reed gewoon sterk. Maar met deze tactiek kan het ook verkeerd vallen. Als ik van achteren had gereden en derde was geworden had ik nu in de B-finale gestaan. Ja leuk, maar dat is niet de A-finale."
Ook Sjinkie Knegt slaagde er niet in de finale te bereiken. En de vrouwenploeg werd in de halve finale van de relay uitgeschakeld na een val van Sarah van de kerkhof.

De reactie van Niels Kerstholt bij de NOS

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.