Schippers sportvrouw, Hendriks sportman Utrecht

UTRECHT - Dafne Schippers is Sportvrouw van het Jaar van de gemeente Utrecht geworden. De 21-jarige atlete is lid van atletiekvereniging Hellas in Utrecht. Tijdens de wereldkampioenschappen atletiek in Moskou behaalde zij de bronzen medaille op de zevenkamp. Hiermee is zij de eerste Nederlandse vrouw ooit die een medaille behaalde op het WK atletiek.
Sportman van het Jaar werd Kaj Hendriks. De roeier vanTriton en masterstudent geneeskunde in Utrecht won op het wereldkampioenschap roeien de gouden medaille met de zware vier zonder stuurman. In Zuid-Korea wist hij samen met Boaz Meylink, Robert Lücken en Mechiel Versluis het favoriete Australië te verslaan. Het was voor het eerst sinds 1991 dat Nederland een wereldtitel roeien op een Olympisch nummer veroverde.
Judoka Fleur den Dekker mag zich sporttalent van het jaar noemen. Zij won zilver op het jeug EK in haar klasse tot 52 kilogram.
De mannen onder 20 van UBall kregen de prijs voor beste sportploeg. Zij werden kampioen in de Nederlandse Eredivisie MU20.
De grootste worstelvereniging van Nederland, De Halter, ging er vandoor met de prijs voor Sportclub van het jaar.
Wim Snooy verdiende de prijs voor Vrijwilliger van het jaar. Hij zet zich al 62 jaar in voor de Utrechtse voetbalclub Hercules.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.