Sauerbreij moet laatste training overslaan

UTRECHT/DE HOEF - Snowboardster Nicolien Sauerbreij uit De Hoef heeft maandag niet kunnen trainen voor de Olympische parallelreuzenslalom van woensdag. De mist in Sotsji maakte het voor haar onmogelijk om de piste op te gaan. Door de mist werden de biatlon en de snowboardcross uitgesteld. Sauerbreij verdedigt woensdag haar olympische titel op de parallelreuzenslalom.
"Vandaag was er dertig meter zicht en werd de baan afgesloten", zei Sauerbreij tegen de NOS. "Er werd ons verteld dat we later misschien nog wel naar beneden konden, maar ik wil geen risico nemen", vertelt Sauerbreij, die bezig is aan haar vierde en laatste Olympische Spelen.
Ook zondag kon Sauerbreij niet naar beneden. "De sneeuw was toen zo slecht dat ik zelf maar heb besloten de training over te slaan."
Rust bewaren is nu het belangrijkste voor Sauerbreij. "Dat lukt uit ervaring wel. Ik moet niet denken dat ik deze twee dagen nog moet leren snowboarden. Ik wil nu terugvallen op het gevoel dat ik in de laatste trainingsweken had."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.