Sauerbreij verwijt zichzelf niets

UTRECHT/DE HOEF - Snowboardster Nicolien Sauerbreij strandde woensdag bij de Olympische Spelen al in de achtste finales van de parallelreuzenslalom. De titelverdedigster, geboren in De Hoef, gaf over twee runs vijfhonderdsten toe op de Oostenrijkse Ina Meschik.
"Ik heb alles gegeven, meer kan ik niet doen. Ik kan mezelf niets verwijten, maar het blijft natuurlijk wel zuur dat je er met zo'n kleine marge uitgaat", vertelde ze onderaan de steeds zachter wordende piste. "Ik weet niet waar ik het heb laten liggen."
"Vanochtend in de kwalificaties was de piste nog zo hard als het ijs in de Adler Arena, nu is het zacht omdat er te weinig zout is gestrooid. Op verzoek van de Oostenrijkers, hoorde ik." Ze wilde het niet als excuus gebruiken. "Ik heb laten zien dat ik in vorm ben. Ik was hier niet om mijn titel te verdedigen maar om maximaal te presteren."
Zaterdag komt Sauerbreij ook nog uit op de parallelslalom. "Zoals ik hier op mijn board sta neem ik vertrouwen mee naar die wedstrijd. En ook het gevoel dat ik iets heb recht te zetten."