Sauerbreij is klaar in Sotsji, maar nog niet met snowboarden

UTRECHT/DE HOEF - Nicolien Sauerbreij is er tijdens de Olympische Spelen niet in geslaagd zich te plaatsen voor de beste 16 op de parallelslalom. De in De Hoef geboren snowboardster reed tijdens de kwalificaties de 20e tijd.
Woensdag slaagde Sauerbreij er op de parallelreuzenslalom, het onderdeel waarop ze in 2010 goud won, nog wel in de laatste 16 te bereiken. In de achtste finales werd ze echter uitgeschakeld.
Sauerbreij baalde zaterdag van haar uitschakeling. "Je wordt er niet blij van als je niet bij de beste 16 zit. Ik ben niet op mijn sterkst op dit soort eenvoudige pistes. De eerste run heb ik onderin wat laten liggen. Ik had wat meer risico moeten nemen. In de tweede run was ik wat lichtvoetiger. Het was wel beter maar het was niet goed genoeg", aldus de 34-jarige snowboardster.
De vraag of ze haar laatste grote wedstrijd had geboard, kon Sauerbreij niet beantwoorden. "Ik weet het echt niet. Als ik hier top had gepresteerd had ik gezegd: het is mooi geweest. Maar ik heb het gevoel dat ik nog helemaal niet klaar ben met de sport. Misschien is het WK van volgend jaar toch nog wel interessant. Toen ik daar laatst trainde, dacht ik: hoe zonde zou het zijn om er niet bij te zijn. Ik heb woensdag op de parallelreuzenslalom laten zien dat ik nog bij de top hoor. Het was echt mijn dag, daarom was die vroege uitschakeling, op 5-honderdsten, heel zuur. Maar het tweede gevoel was wel dat ik er op het juiste moment stond. Alles klopte, behalve die 5-honderdsten. En dat na zo'n lastig seizoen. Daar heb ik veel aan voor de rest van mijn leven."