'Opa' schiet GVVV naar koppositie

VEENENDAAL - Met het 250e doelpunt uit zijn loopbaan heeft Dennis van Meegdenburg GVVV naar de eerste plaats in de topklasse geschoten. 'Opa' -hij wordt in april 40- benutte in de blessuretijd van het duel tegen Katwijk een strafschop, waardoor de Veenendalers met 3-2 wonnen.
GVVV kwam tegen regerend kampioen en hekkensluiter Katwijk met 1-0 achter, maar via Sherwin Grot en Joey Snijders leken de Veenendalers met 2-1 te gaan rusten. Vlak voor rust maakte Katwijk echter gelijk.
Die 2-2 leek de eindstand te worden, totdat een Katwijk-speler in de blessuretijd hands maakte in het strafschopgebied en Van Meegdenburg van elf meter de Amersfoortse Katwijk-doelman Atam Koroglu passeerde.
GVVV is door de zege -de eerste ooit tegen Katwijk- op doelsaldo koploper van de topklasse. Katwijk blijft hekkensluiter.