FC Utrecht wint en verlaat degradatiezone

UTRECHT - FC Utrecht heeft een broodnodige overwinning geboekt op FC Groningen. In De Galgenwaard won de ploeg van trainer Jan Wouters voor het eerst sinds 6 december weer een wedstrijd in de Eredivisie. Het werd 1-0 door een late goal van Johan Mårtensson.
De eerste helft was er niet een om over naar huis te schrijven. De Domstedelingen leken te gokken op een gelijkspel en dat resulteerde in niet één kans voor FC Utrecht rond het doel van Groningen-doelman Bizot. Bij rust stond de brilstand dan ook nog op het scorebord.
Na rust moesten de Utrechters komen en dat deden ze ook. De lat was de grote boosdoener voor FC Utrecht. Drie minuten na rust mocht Steve De Ridder aanleggen vanaf elf meter (na een handsbal van De Leeuw), maar hij schoot de bal op de lat. Later in het tweede bedrijf schoot Jens Toornstra ook tegen het houtwerk.
Het duel leek gelijk te eindigen totdat invaller Johan Mårtensson, op aangeven van De Ridder, twee minuten voor tijd de bal vanuit de tweede lijn binnen schoot.
FC Utrecht stijgt naar de dertiende plaats en heeft nu 29 punten uit 25 duels. De achterstand op nummer acht, PEC Zwolle, bedraagt 'maar' vier punten.

FC Utrecht trainer Jan Wouters praat na met verslaggever René van den Berg
Doelpuntenmaker Johan Mårtensson in gesprek met verslaggever René van den Berg
FC Utrecht-speler Sean Klaiber praat na met René van den Berg.
Steve De Ridder miste een strafschop. Hij praat na met René van den Berg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.