Polstokverspringen: Van Vliet wint in Linschoten

IJSSELSTEIN - Polstokverspringer Gerwin van Vliet heeft zaterdag in Linschoten de Van Vliet Caravans Cup gewonnen met een sprong van 17.45 meter. De Woerdenaar doet dit seizoen voor het eerst mee in de seniorencategorie.
Ook Bastiaan de Bruijn uit Lopik was op dreef met zijn tweede plaats. Hij doet eveneens voor het eerst mee bij de senioren.
Wendy Helmes (14) uit IJsselstein passeeerde als eerste dame dit seizoen de 14 metergrens. Haar sprong van 14.11 meter was goed voor een ruime verbetering van haar persoonlijke record.
In de juniorencategorie wist Christiaan Spruit uit Snelrewaard zijn eerste dagtitel bij de junioren te pakken. Met 15.66 meter bleef hij Linschotenaar Floris van Elzakker ruim 30 centimeter voor. Kenneth Broos (Linschoten), de revelatie van het seizoen 2006, wist zich na twee dagtitels opnieuw in de finale te springen.
Opvallend was het optreden van Corné Spruit in de jongenscategorie. Zijn sprong van 15.73 meter was uitstekend en zou zelfs in de juniorencategorie voldoende geweest zijn om zijn grote broer Christiaan voor te blijven. Tweede werd daar Dennis van Zelderen (Lopik) met een mooi persoonlijk record van 13.74 meter. De pas 13-jarige Van Zelderen gaat dit jaar zeker op jacht naar de recordafstand voor 13-jarigen, de 14.25 meter van Jarno Knijff.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.