Robin van Galen in tranen na uitschakeling

UTRECHT - UZSC-trainer Robin van Galen was in tranen, na de uitschakeling van zijn ploeg in de halve finales om het landskampioenschap. UZSC verloor dinsdag in eigen bad met 7-5 GZC Donk. Het was de vijfde en beslissende wedstrijd in de halve finale.
"Dit is heel erg", zei de scheidende coach. "Dit is een prachtige club en ik heb hier drie prachtige jaren gehad. We hebben dit jaar de beker gewonnen, en daar ben ik heel trots op. Maar dat we de finale om de landstitel niet halen, is heel erg zuur."
UZSC begon slecht aan de wedstrijd en stond al snel met 2-0 achter. Nog in de eerste periode kwamen de Utrechters langszij en bij rust was het 3-3. De vierde periode met een 4-3 voorsprong voor GZC Donk, maar UZSC slaagde erin de achterstand om te buigen in een 5-4 voorsprong. "Toen dacht dat we ze hadden", zei Van Galen. "Maar na de 5-5 maakten zij een mazzelige 6-5 en direct daaroverheen de 7-5. Toen wist ik dat het voorbij was."
"Ik reken mij deze nederlaag persoonlijk aan", analyseerde Van Galen. "We hebben in de hele finalereeks, ook in de twee duels die we wel wonnen, nooit onze topvorm gehaald. We scoorden hooguit 15, 20% uit de man-meer situaties. Dat moet 50% zijn. Dat is mijn verantwoordelijkheid."
Robin van Galen vertrekt na dit seizoen bij UZSC. Hij kan de functie bij UZSC niet langer combineren met zijn baan als bondscoach. Bij UZSC wordt hij opgevolgd door Willem Wouter Gerritse. De verloren halve finale tegen GZC Donk was de laatste wedstrijd als speler van de Amersfoorter.

Robin van Galen, na de nederlaag in gesprek met Bert Kous