Hockeydames Oranje en Australië delen punten

AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeydames hebben in de eerste wedstrijd van het toernooi om de Champions Trophy gelijk gespeeld tegen Australië. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in Amstelveen.
In de Oranje-selectie zitten onder anderen Eva de Goede en Lisanne de Roever van Kampong uit Utrecht en Sophie Polkamp en Ellen Hoog van het Bilthovense SCHC.
Het team van bondscoach Marc Lammers is titelverdiger. Het won vorig jaar nog de finale in Canberra van de Australische hockeysters. Oranje kreeg in een bijna volgepakt Wagenerstadion veel meer kansen dan de opponent, maar wist geen ervan te verzilveren. Ook negen strafcorners bleven onbenut.
Eerder op de dag won Duitsland met 3-2 van China en was Argentinië met 0-3 te sterk voor Nieuw-Zeeland. Zondag speelt Nederland tegen Duitsland.
De videoarbiter maakte zaterdag zijn debuut in het hockey tijdens de Champions Trophy voor vrouwen in Amstelveen.De twee scheidsrechters op het veld kunnen de hulp van deze derde arbiter langs de lijn inroepen bij twijfels over de geldigheid van een doelpunt. Daarbij worden de beelden van zendgemachtigde NOS gebruikt, in combinatie met camera's op de doellijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.