Fel China houdt hockeysters Oranje op gelijkspel

AMSTELVEEN - De Nederlandse hockeyvrouwen zijn donderdagavond in de Champions Trophy niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen China. In het felle duel kregen beide ploegen kansen. Zo schoot China in de eerste helft op de paal. Bij rust was het echter 0-0.
Twee minuten na de onderbreking wist keepster Lisanne de Roever van het Utrechtse Kampong een aanval van de Chinezen af te slaan. Maar de afvallende bal werd door Li ingeschoten.
China liet zich na de voorsprong iets terugzakken. Oranje ging vol in de aanval. Dit resulteerde in de 47ste minuut in de enige strafcorner voor Nederland. Maartje Paumen scoorde haar derde doelpunt van het toernooi. Ze is tot nu toe de topscoorster van deze Champions Trophy.
Na de 1-1 bleef Nederland aanvallen. Oranje liep herhaaldelijk stuk op de hechte verdediging van China. Door snel om te schakelen konden de Aziatische vrouwen af en toe een tegenstoot plaatsen.
Door het gelijke spel is Nederland de koppositie in de strijd om de Champions Trophy kwijt. Duitsland staat nu bovenaan omdat het eerder op de dag met 3-0 won van het zwakke Nieuw-Zeeland.
Nederland kan vrijdag opnieuw de finale veiligstellen. Dan moet het wel vol aan de bak tegen wereldkampioen Argentinië. De ploeg uit Zuid Amerika versloeg vandaag Australië door in de laatste minuut de 3-2 aan te tekenen.