FC Utrecht schakelt advocaat in om transfersom Vorm

UTRECHT - FC Utrecht gaat stappen ondernemen tegen Swansea City. De Utrechtse club vindt dat de Britten zo snel mogelijk duidelijkheid moeten geven over de transfer van Michel Vorm.
Toen de doelman uit Nieuwegein van Utrecht naar Wales vertrok, werd een doorverkooppercentage afgesproken. Nu Vorm Swansea voor Tottenham Hotspur verruilt, zou Utrecht geld moeten krijgen. Maar volgens FC Utrecht lijkt het er op dat Swansea daar onderuit probeert te komen door spelers te ruilen.
Utrecht kan daardoor veel geld mislopen, zegt algemeen directeur Wilco van Schaik. "Wij hebben een doorverkooppercentage bedongen op Michel Vorm voor als hij bij Swansea zou vertrekken. Dat is toen een afspraak geweest tussen Swansea en FC Utrecht. We zouden beiden investeren in Michel Vorm, die voor weinig geld naar Swansea zou gaan. Daar zou hij beter worden en daar zouden beide clubs van profiteren."
FC Utrecht heeft inmiddels een Britse advocaat ingeschakeld om te kijken op hoeveel geld de club recht heeft. Swansea heeft niet gereageerd op een eerste aanmaning en daarom schakelt de club nu ook wereldvoetbalbond FIFA in.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.