Goud Van Rouwendaal op EK zwemmen

SOEST - Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft woensdag verrassend goud behaald op de Europese kampioenschappen in Berlijn. De 20-jarige Soestse was de sterkste op de 10 kilometer open water. Van Rouwendaal tikte na een spannende eindsprint net als eerste aan, voor de Hongaarse Eva Risztov (zilver) en de Italiaanse Aurora Ponsele (brons).
Ponsele zwom de beginfase van de wedstrijd weg bij de concurrentie, maar het gat werd nooit onoverbrugbaar. Van Rouwendaal zwom attent in de groep met eerste achtervolgers, die Ponsele in de derde ronde van 2,5 kilometer terugpakte. Vanaf dat moment bleven de voorsten bij elkaar. Van Rouwendaal kwam pas op kop nadat ze de laatste oranje boei was gepasseerd. Met een machtige eindsprint wist ze de concurrentie achter zich te houden.
Van Rouwendaal maakt op het EK in Berlijn haar debuut in het open water bij een internationaal titeltoernooi. Ze komt ook nog in actie op de 5 kilometer, de landenwedstrijd en in het zwembad op de 1500, 800 en 400 meter vrije slag. Mogelijk ruilt ze de 400 vrij nog in voor de 200 vlinderslag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.