Dafne Schippers pakt ook goud op 200 meter

UTRECHT - Dafne Schippers heeft zich vrijdag gekroond tot koningin van de EK atletiek in Zürich. De Utrechtse veroverde op de 200 meter haar tweede gouden medaille van het kampioenschap.
Ze had woensdag al de titel op de 100 meter veroverd. Donderdag plaatste ze zich met groot gemak voor de finale van de 200 meter.
De 22-jarige atlete snelde in de finale naar een tijd van 22,03 seconden, een verbetering van haar Nederlands record met maar liefst 3 tienden. Jamile Samuel, de tweede Nederlandse atlete in de finale, spurtte als zesde over de finish in 23,31.
Dafne Schippers is de tiende atlete met dubbel sprintgoud in de historie van de Europese kampioenschappen atletiek. Ze volgt de Belgische Kim Gevaert op, die bij de titelstrijd van
2006 het goud veroverde op de 100 en 200 meter. Schippers is de tweede Nederlandse na Fanny Blankers-Koen, die in 1950 de twee sprintafstanden won.