Spakenburg blameert zich tegen ASWH

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Spakenburg is er niet in geslaagd de supercup voor amateurs te winnen. De regerend landskampioen verloor op eigen veld met 1-4 van hoofdklasser ASWH.
Spakenburg begon goed aan de wedstrijd en kreeg kansen via Dekkers en Pinarci. Maurcice van der Wilt kopte op de kruising. De formatie uit Hendrik-Ido-Ambacht beperkte zich tot vlijmscherpe counters. Uit één van die counters scoorde Michael van Dommelen vlak voor rust de 0-1.
Na rust duurde het even voordat Spakenburg het initiatief nam. Een kansje voor Niels Buitenhuijs werd gevolgd door een pegel van Kees Tol op de paal. Eevn later vond Nick Tol doelman Doedée op zijn weg. ASWH wankelde en de onvermijdelijke gelijkmaker kwam uiteindelijk van topschutter Kees Tol, die alert reageerde toen Doedée een schot van Marc de Loor niet klemvast pakte.
ASWH leek rijp voor de sloop, maar na een vlammend schot van Nick Tol (net naast) waren het de bezoekers die via een fraaie treffer van Jesper van den Bosch op 1-2 kwamen. Een aandringend Spakenburg kreeg vervolgens nog twee counters om de oren (Marco de Borst en Gilmaro van de Werp). Eindstand 1-4.

De samenvatting, met de reacties na afloop. Commentaar: Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.