FC Utrecht wint eerste thuisduel van Willem II

UTRECHT - FC Utrecht-trainer Robby Alflen heeft zijn eerste punten gepakt als hoofdcoach bij de Utrechters. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen won FC Utrecht met 2-1 van Willem II. Bij rust was de stand nog 0-0.
De Utrechters hadden in de eerste helft meerdere kansen zonder dat de ploeg echt gevaarlijk werd voor het doel van de Tilburgers. Willem II was evenmin dichtbij een treffer.
In de tweede helft had FC Utrecht aan het begin moeite met het maken van het tempo. Willem II kreeg mede daardoor een grote mogelijkheid om de score te openen. De bal ging voor het doel langs. Leeuwin had niet veel later de 1-0 op de schoen, maar oog in oog met doelman Meul van Willem II schoot hij de bal naast.
In de 63ste minuut bewees Jens Toornstra zijn waarde voor FC Utrecht. Hij schoot met zijn rechtbeen een voorzet in de rechteronderhoek waardoor de Domstedelingen de leiding namen. FC Utrecht drong na de openingstreffer Willem II verder terug, maar kreeg toch een tegendoelpunt te verwerken van Robbie Haemhouts. Hij tikte een rebound achter doelman Robbin Ruiter.
Leon de Kogel werd het goudhaantje voor FC Utrecht. Hij scoorde de 2-1 in de 88ste minuut en zorgde voor de eerste overwinning van het seizoen. Rodney Antwi had de wedstrijd in het slot kunnen gooien door de 3-1 in te maken, maar na een lange rush schoot hij de bal naast.
Na twee wedstrijden staat FC Utrecht op de negende plek van de eredivisie met drie punten uit twee wedstrijden.

FC Utrecht trainer Robby Alflen in gesprek met verslaggever Rene van der Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.