Yves Lampaert wint Arnhem-Veenendaal Classic

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Yves Lampaert heeft in Veenendaal de Arnhem-Veenendaal Classic gewonnen. De Belg reed in de slotfase van deze wedstrijd - die vorig jaar nog als Dutch Food Valley Classic te boek stond - weg uit een kopgroep van tien en hield stand tot op de streep. Michael Vingerling sprintte naar de tweede plaats, waarna Jos van Emden derde werd.
De tien reden weg op 12 kilometer van het einde en met Tom van Asbroeck had Lampaert een ploeggenoot van Topsport Vlaanderen mee. "Ik zou aanvallen en Tom was onze troef in de sprint, mocht alles weer samen komen. Ik had al snel door dat het beste er bij veel renners af was, in het peloton en bij de koplopers en ik voelde me sterk. Het is mooi om een dergelijke koers te winnen", aldus Lampaert.
Michael Vingerling van het continentale 3M was niet teleurgesteld over zijn tweede plaats, maar blij met zijn podiumplaats: "Voor mij is dat een mooie kans om me in de kijker te rijden. Dat ik niet ging
winnen, had ik door toen Lampaert niet stil viel, maar het is mooi dat ik Van Emden kon verslaan voor de tweede plaats."

STRIJDLUSTIGSTE RENNER

Vrijwel meteen na de start in Arnhem ontstond er een kopgroep van negen renners, met Lars van der Haar uit Woudenberg en Jim van den Berg uit Bunschoten. Na zes beklimmingen van de Emma Pyramide had het negental een maximale voorsprong van drie en een halve minuut op het peloton. Lars van der Haar was samen met Stefan Poutsma de eerste die moest lossen. Na drie keer de Grebbeberg was alleen Jim van den Berg nog over. Toen Van den Berg twintig kilometer voor het eind - na ruim 160 kilometer op kop - werd teruggepakt ontstond de definitieve kopgroep. Daarin zat ook Veenendaler Martijn Budding. Debutant Tim Ariesen uit Rhenen werd uiteindelijk op plaats vijftien de beste regiogenoot.

HET WIEL OM

Koersdirecteur Thijs Zonneveld gooide het wiel drastisch om. Om het hoofd boven water te houden werd samenwerking aangegaan met de Provincie Gelderland. Door hun financiële steun kon de koers overleven, nadat het bij de Provincie Utrecht bot had gevangen. Daardoor was de start deze editie in Arnhem. Zonneveld sluit niet uit de de start- en finishplaats om het jaar zullen gaan wisselen.

Ook bracht hij veranderingen aan in de koers. Er werd gestart met slecht zes renners per ploeg en de koers werd zwaarder gemaakt om de kans op een massasprint te verkleinen.

Samenvatting Arnhem-Veenendaal Classic
Winnaar Yves Lampaert
Jim van den Berg, de meest strijdlustige
Koersdirecteur Thijs Zonneveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.