Dopingcontrole na Spakenburg - Rijnsburgse Boys

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - Waarnemers van de Nederlandse Dopingautoriteit zijn naar de Topklassewedstrijd Spakenburg - Rijsnburgse Boys gekomen. Na de wedstrijd werden drie spelers van beide ploegen gecontroleerd op stimulerende en verboden middelen.
Door middel van loting werd bepaald welke spelers zich moesten laten testen. Er loopt een onderzoek naar Spakenburg, naar aanleiding van vermeend dopinggebruik in het kampioensjaar 2012. In NRC Handelsblad gaven twee oud-spelers aan dat zij dat seizoen regelmatig Crack V3 hebben gebruikt.
Uitgerekend de twee spelers van Rijnsburgse Boys die in 2012 voor Spakenburg speelden, moesten naar de dopingcontrole. "Dat is geen loting. De kans dat je drie keer door de bliksem wordt getroffen is groter, dan de kans dat Jeroen Hessing en ik door loting worden aangewezen", reageerde oud Spakenburg-speler Raily Ignacio na de controle.
Spakenburg-speler Salim Amerzgiou, enig overgeblevene bij Spakenburg uit het betreffende seizoen, hoefde niet naar de controle.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.