FC Utrecht verslaat Feyenoord in De Kuip

UTRECHT - FC Utrecht heeft in De Kuip verrassend gewonnen. Tegen Feyenoord werd het 1-2 voor de ploeg van trainer Robby Alflen. De laatste keer dat FC Utrecht in Rotterdam won, was tien jaar geleden.
Robby Alflen begon met debutant Issa Kallon aan de wedstrijd. De 1,63 meter lange rechteraanvaller speelde samen met de teruggekeerde Tommy Oar en Nacer Barazite in de voorhoede. Jens Toornstra die deze week de overstap maakte naar Feyenoord, speelde niet. Hij was geblesseerd aan zijn rug.
Utrecht begon zwak aan de wedstrijd en had veel problemen met de Rotterdamse opponent. Doelman Robbin Ruiter moest een aantal keer in actie komen. Mark van der Maarel haalde nog een bal van de lijn. Niet lang daarna kwam Feyenoord op voorsprong, Te Vrede kopte na 33 minuten raak.
Feyenoord was in de eerste helft duidelijk de sterkere partij, maar de Rotterdammers zagen vlak voor rust de Utrechters op gelijke hoogte komen. Nacer Barazite maakte plotseling de gelijkmaker, na een voorzet van Tommy Oar.
De tweede helft kwam FC Utrecht beter voor de dag en de wedstrijd ging meer gelijk op. Utrecht kreeg zelfs een aantal kleine kansjes. In de 73e minuut kwam FC Utrecht op voorsprong. Tommy Oar zette invaller Rodney Antwi voor de keeper en de buitenspeler schoot keurig binnen. In een rommelige slotfase bleef de 1-2 op het scorebord staan.