"Utrecht hoopt sterker te staan in zaak Vorm"

UTRECHT/NIEUWEGEIN - FC Utrecht is ervan overtuigd steeds sterker te staan in de zaak rond de transfer van Michel Vorm. Dat meldt De Telegraaf. De doelman ging deze zomer van Swansea City naar Tottenham Hotspur in, wat men noemt, een ruil met gesloten beurzen. FC Utrecht vermoedt dat het geld voor Vorm in de transfers van Ben Davies en Gylfi Sigurdsson is verwerkt, zodat Swansea het bedongen doorverkooppercentage van 30 procent niet aan FC Utrecht hoefde af te dragen. Swansea en de Spurs doen daar geen uitlatingen over.

BEWIJSMATERIAAL

FC Utrecht zegt papieren in handen gekregen te hebben waaruit blijkt dat zowel voor Davies als Sigurdsson geen marktconform bedrag is betaald. Ook zijn deze bedragen op elkaar afgestemd en kwamen alle drie de transfers op precies dezelfde dag rond.
Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht is blij met het nieuwe bewijsmateriaal. "Onze advocaten geven aan dat de door hen verkregen informatie aansluit op onze veronderstellingen en vermoedens met betrekking tot de handelswijze van Swansea City en voorzitter Huw Jenkins in het bijzonder."
Van Schaik heeft 'van diverse officiële kanalen uit de voetbalwereld' zoveel extra ondersteuning gekregen, dat wij de zaak zeer sterk achten. "De onderste steen moet boven komen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.