Van Diermen: "Kijken naar werkwijze bestuur"

BUNSCHOTEN SPAKENBURG - IJsselmeervogels voorzitter Peter van Diermen heeft zich donderdagavond tegenover de spelersgroep en tientallen supporters moeten verantwoorden voor het ontslaan van trainer Dogan Corneille. De trainer werd na twee verloren competitiewedstrijden aan de kant gezet.
Dat zorgde voor veel ophef in de spelersgroep en bij de fans van de topklasser.
"Als er een gevoel is van, het bestuur moet weg, of wie dan ook. De weg naar de ledenvergadering staat open. Een bestuur kan niet zonder vertrouwen functioneren", aldus Van Diermen
"We gaan mensen aan het werk zetten die geen lijn hebben met de technische comissie en het bestuur die eens even goed gaan kijken hoe we tot de aanstelling van onder andere Corneille zijn gekomen. En als dat consequenties heeft voor het bestuur zij dat zo."
Pascal Bosschaart, aanvoerder van IJsselmeervogels, is het niet eens met de handelswijze rond het ontslag van Corneille. "De reactie van het bestuur is niet bevredigend. Wij als spelersgroep hebben niets van het bestuur gehoord over een eventueel ontslag van de trainer. Wij wilden absoluut niet van Dogan af."

Jan Vedder, oud-speler van De Vogels is boos