Kelderman ontloopt valpartij in Vuelta

VEENENDAAL - Wilco Kelderman heeft zich in de Ronde van Spanje gehandhaafd op de 14e plaats. De Veenendaler in dienst van Belkin wist in de slotkilometer, na een rit in en rondom Logroño over 166,4 kilometer uit de problemen te blijven tijdens een massale valpartij.
De etappe werd gewonnen door sprinter John Degenkolb. De Duitse coureur van Giant-Shimano was de snelste in de eindspurt van het verbrokkelde peloton. De Belg Tom Boonen kwam na ruim 4 uur op de fiets in de finale net iets tekort en eindigde als tweede. De Italiaan Jacopo Guarnieri belandde op de derde plaats.
Voor Degenkolb was het alweer zijn derde triomf in deze Vuelta. De Spanjaard Alberto Contador bleef leider in het klassement. Hij kwam als 19e over de finish, op 42 seconden van de winnaar. Zijn voorsprong op zijn landgenoot Alejandro Valverde, de nummer 2 van de algemene rangschikking, dikte iets aan, tot 24 seconden. Robert Gesink bleef als beste Nederlander negende, op 2.59 minuten van Contador. Kelderman staat op 5'04.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.