Van Diermen: "We konden niet anders"

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels krijgt in november een nieuwe voorzitter. Dat is het gevolg van de beslissing van Peter van Diermen, die zijn functie donderdag beschikbaar stelde. Behalve Van Diermen stappen ook bestuurslid technische zaken Marcel de Graaf en de voltallige technische commissie (tc) op.
Het bestuur had de tc na het vroegtijdig ontslaan van trainer Dogan Corneille, vorige week, gevraagd het eigen functioneren te evalueren. "Daaruit bleek dat er met de contractverlenging van Jan Zoutman in de zomer van 2012, de aanstelling van Johan de Man als interim-trainer na het vertrek van Gert Kruys, en de aanstelling van Dogan Corneille grote inschattingsfouten zijn gemaakt", aldus Van Diermen.
De tc besloot op grond van die evaluatie af treden. Van Diermen en De Graaf volgden hun voorbeeld. "Ik ben als voorzitter mede verantwoordelijk. Dan kan ik niet blijven zitten, terwijl de tc wel opstapt", zegt Van Diermen.
De opvolgers voor Van Diermen en De Graaf worden in november tijdens de algemene ledenvergadering gekozen. De nieuwe tc wordt niet gekozen maar benoemd. Zodra een nieuwe tc is samengesteld, stoppen de huidige vier leden, Henk de Graaf, Ruth van de Groep, Peter-Frans Heinen en Maarten de Harder, met hun werkzaamheden.

Voorzitter en TC van IJsselmeervogels treden af
Peter van Diermen licht zijn aftreden toe