FC Utrecht verliest openingsduel

TILBURG - FC Utrecht is het nieuwe seizoen in mineur begonnen. In de eerste wedstrijd was de ploeg niet opgewassen tegen Willem II dat in Tilburg met 2-1 won. Utrecht begon wel goed aan het duel. Fortuné (foto) opende al in de 2e minuut de score.
In de 12e minuut van de wedstrijd stuurde scheidsrechter Van Egmond beide ploegen naar de kleedkamer. Aanleiding hiervoor was het onweer dat boven het gemeentelijk sportpark in Tilburg losbarste. Na een kwartier werd het duel hervat. Willem II kwam op dat moment frisser uit de kleedkamer.
In de 22e minuut werd El Hamdaoui onderuit gehaald. Het leek net buiten het strafschopgebied te gebeuren, maar de scheidsrechter legde de bal toch op de stip. El Hamdaoui schot de bal achter Michel Vorm, die goed debuteerde in de eredivisie.
Na de rust kregen beide clubs goede kansen. Toch duurde het tot de 82ste minuut voordat er werd gescoord. De verdediging van FC Utrecht verkeek zich op een pass richting Redan. De aanvoerder van Willem II wist zijn tenen nog tegen de bal te krijgen en passeerde Vorm: 2-1. FC Utrecht drong daarna nog wel aan, maar de gelijkmaker bleef uit.
Volgende week zaterdag staat het tweede duel van de nieuwe competitie op het programma. Dan is Sparta in de Galgenwaard de tegenstander. De Rotterdammers verloren vrijdag van Vitesse met 1-2.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.