Terpstra wint Ronde van Midden Nederland

UTRECHT - Niki Terpstra heeft de Ronde van Midden Nederland gewonnen. De 22-jarige renner uit Krommenie was in de eindsprint op de Maliebaan in Utrecht zijn medevluchter Jos Pronk te snel af. Beide coureurs wisten op de meet hun achtervolgers net voor te blijven.
De Ronde van Midden Nederland werd dit jaar voor de 50ste keer verreden. Aan de start verschenen 144 renners. Onder wie wereldkampioen op de puntenkoers Peter Schep. De koers kwam op gang toen vier wielrenners in de buurt van Austerlitz wisten te ontsnappen. Onder hen Gijs Brouwer van de Utrechtse wielervereniging De Volharding.
De vier konden lange tijd vooraan rijden. Maar bij het verlaten van de bossen en de gang over de Lekdijk tussen Amerongen en Wijk bij Duurstede, was het gedaan met de eerste ontsnapping van de dag. Een groep van ongeveer 25 renners haalden de vier bij.
In de grote groep die de straffe wind op de dijk trotseerde, bevonden zich ook Danny Stam en Peter Schep. Vlak na Nieuwegein, na een korte bochtcombinatie in de weg, wisten twee man weg te springen: Jos Pronk en Niki Terpstra. Zij pakten een maximale voorsprong van 1,25. De achtervolgers probeerden de twee op weg naar Utrecht nog bij te halen.
Doordat de koplopers op tijd de beschutting van de Utrechtse binnenstad bereikten, konden ze weg blijven. Terpstra won vervolgens de sprint die al vrij ver voor de meet werd opgegeven door Pronk. Sierd Steiginga kwam als vierde en beste Utrechtse renner over de meet. De renner van de Utrechtse Volharding kreeg daarvoor een speciale beker en trui uitgereikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.