Zilver succes voor Van Rouwendaal

BAARN - Sharon van Rouwendaal heeft vrijdag in Doha een zilveren medaille gewonnen op de 400 meter vrije slag. De zwemster uit Baarn eindigde achter de ongenaakbare Spaanse Mireye Belmonte.
Van Rouwendaal, die donderdag brons pakte op de 800 meter vrije slag, scherpte haar Nederlands record aan tot 3.57,76 en hoopte dat ze in Qatar vooral een signaal had afgegeven aan Belmonte.
"Mijn strategie was om maximaal af te gaan om Belmonte bang te maken. Ik lag op een gegeven moment zo ver voor die anderen en er kwam een geweldige tijd uit. Met de zilveren medaille was dit precies wat ik wilde." Belmonte kon ze niet inhalen. ,,Maar zij pakt veel winst met haar keerpunten. Maar ik denk zeker wel dat ik haar bang voor de toekomst heb gemaakt.''
Van Rouwendaal geeft zichzelf een goede kans op de langebaan. Al is het programma bij de wereldtitelstrijd volgend jaar in Rusland niet in haar voordeel. "Ik heb dan maar 1,5 dag rust na het open water. Maar ik ben er wel al mee bezig. Het zit al helemaal in mijn hoofd''.
Inge Dekker zwom de bronzen medaille op de 50 meter vlinderslag. De Nederlandse zwemster zette in de finale een tijd neer van 24,73. Ze moest hiermee de Zweedse Sarah Sjöström (24,58) en de Deense Jeanette Ottesen (24,71) voor zich dulden. Dekker en Van Rouwendaal maakten ook deel uit van de estafette op de 4x200 meter vrij, die eerder goud pakte in een wereldrecord.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.