Oranje onderuit in eerste WK-duel

MONCHENGLADBACH - Oranje is slecht aan het WK hockey begonnen. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans werd in het eerste duel verrast door Zuid-Korea: 3-2.
Voor Nederland komt aan het begin van de strijd om de wereldtitel meteen een einde aan een goede zomer. Oranje was negentien duels ongeslagen. Vooraf werd Zuid-Korea niet als een sterke tegenstander ingeschat. De ploeg staat achtste op de wereldranglijst. Toch had Nederland gewaarschuwd kunnen zijn. Vorig jaar speelden beide ploegen in Amstelveen tegen elkaar en ook toen won de watervlugge Koreanen.
Aan het begin van de wedstrijd in het matig gevulde HockeyPark in Monchengladbach, leek er nog weinig voor Nederland aan de hand. Oranje kreeg ook de eerste corner. Taeke Taekema miste. Vlak hierna nam Zuid-Korea het initiatief over. Na ruim een kwartier stonden de Aziaten met 2-0 voor. Hyo Sik You maakte twee keer gebruik van fouten in de Nederlandse defensie, met daarin onder meer SCHC-speler Geert-Jan Derikx.
Na rust ging Oranje op zoek naar de aansluitingstreffer. Via Ronald Brouwer en een succesvolle strafcorner van Taeke Taekema kwam Nederland zelfs terug op gelijke hoogte. Maar Oranje kon niet doordrukken en vocht tegen zichzelf en de tijd. In de slotfase maakte Jong Ho Seo de 3-2.
Nederland heeft minder dan 24 uur om zich te herstellen. Morgen om 20.15 uur staat het volgende duel op het programma. Zuid Afrika is dan de tegenstander.
Meer informatie: www.allesoverhetwkhockey.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.