Oranje opgelucht: eerst WK-punten zijn binnen

MONCHENGLADBACH - Na het duel tegen Zuid-Afrika spraken de gezichten boekdelen. Het Nederlands hockeyteam is opgelucht. Na de misstap tegen Zuid-Korea (3-2), werd de wedstrijd tegen Zuid-Afrika wel gewonnen. Dankzij doelpunten van Taekema en Derikx pakte Oranje de eerste drie punten op het WK in Monchengladbach.
Toch zijn er voor Nederland nog genoeg aandachtspunten. Oranje kreeg 9 corners en wist daarvan er maar één te scoren. Taeke Taekema scoorde uit de vierde corner de 1-0. Zelden liet het team het flegmatieke spel zien waarmee het vorige maand in Terrassa de Champions Trophy won. In alle linies werd te vaak balverlies geleden.
Zuid-Afrika kon niet profiteren van de fouten bij Oranje. De nummer dertien van het vorige WK heeft niet voldoende kwaliteit in huis. Daarnaast bracht Oranjedoelman Guus Vogels (foto) een aantal keren prachtig redding.
Vijf minuten voor het eindsignaal bracht Geert-Jan Derikx (SCHC, Bilthoven) de 2-0 op het scorebord. Vanaf de rand van de cirkel haalde hij uit en schoot de bal met 109 kilometer per uur achter doelman Hibbert van de Zuid-Afrikanen. Het doelpunt werd gevierd alsof het de wereldcup zelf is.
Nederland heeft vrijdag een rustdag en kan zich opladen voor het duel tegen Duitsland van zaterdag. Het HockeyPark in Monchengladbach is op die dag uitverkocht.
Meer informatie: www.allesoverhetwkhockey.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.