Hockeymannen zakken diep weg op WK

MöNCHENGLADBACH - Oranje heeft op het WK Hockey in Mönchengladbach verloren van Pakistan. De eindstand was 3-2 voor Pakistan. Zaterdagmiddag speelt Oranje tegen Nieuw-Zeeland om de zevende en achtste plaats.
Zonder enige bezieling begon Nederland vrijdag aan de strijd om de vijfde plaats. Het team van Roelant Oltmans speelde mat en futloos tegen Pakistan. De Aziaten hadden zich juist opgeladen voor het duel tegen de houder van de Champions Trophy.
Nederland droop na 70 minuten met een 3-2 nederlaag af. Het team moet zaterdag weer het veld op, om 15 uur wacht het duel tegen Nieuw Zeeland.
Oltmans en zijn begeleidingsteam wacht nog een zware taak, de spelers lieten het vrijdag collectief afweten. Zo kreeg de aanval minimaal vier keer een kans om te scoren. Ronald Brouwer schoot een keer naast het open doel en drie keer werd de bal over de kleine keeper van Pakistan én het doel gewipt.
Om verder gezichtsverlies te vermijden moet Nederland winnen van Nieuw Zeeland. Als dat niet gebeurt, wordt Nederland achtste op dit WK. Dat zou de slechtste prestatie zijn sinds 1975 (negende in Kuala Lumpur).
Nadat Nederland eerder werd uitgeschakeld voor de halve finales, hadden de spelers in het hotel in Venlo de koppen bij elkaar gestoken. Tijdens de rustdag op donderdag werd afgesproken dat de ploeg vol voor de vijfde plaats zou gaan. Zelfs in de bus naar het stadion werd dat nog eens hard op uitgesproken.
Verdediger Geert-Jan Derikx is 20 minuten na de wedstrijd tegen Pakistan aangeslagen: ‘Zelfs vlak voor de wedstrijd zeiden we het nog tegen elkaar in de kleedkamer en dan gaan we het veld op en spelen we op 70 procent van ons vermogen. De gifbeker is heel diep.’
Een reden voor het slechte spel van Nederland kan de 25 jarige speler van het Bilthovense SCHC niet geven. Hij erkent wel dat het team, voorafgaand aan het toernooi, vaker in het stadion had kunnen trainen. Taeke Taekema klaagde eerder dat hij de bal bij de strafcorner niet omhoog kreeg. Meer trainen in het stadion had dit kunnen voorkomen.
Nederland moet zich nog één keer opladen. Nieuw Zeeland is op zaterdag om 15 uur de tegenstander. Het team zal zich voornemen om een goede partij te spelen. Maar dat voornemen was vrijdag ook aanwezig en toen bakte Nederland er niets van.
Meer informatie: www.allesoverhetwkhockey.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.