DOVO haalt spits Serhat Koç binnen

VEENENDAAL - DOVO versterkt zich in de winterstop met spits Serhat Koç. Met de komst van Koç denkt DOVO een topspits in huis te hebben gehaald.
De 24-jarige Koç zit momenteel zonder club nadat hij in september terugkeerde van een Turks avontuur bij Sanliurfaspor. Koç begon zijn voetbalcarrière bij Brabantia en Eindhoven AV. Zijn talenten vielen daar al snel op en waardoor hij werd opgepikt door FC Eindhoven. In 2008 maakte hij zijn officiële debuut in het eerste elftal. Zijn tweede seizoen in de hoofdmacht was zijn beste optreden.

TRANSFER

Mede door zijn achttien goals verdiende hij een transfer naar FC Groningen. Verder dan 12 optredens kwam hij in Groningen niet alvorens hij werd verhuurd aan SC Cambuur. In 2010 keerde de spits, eerst op huurbasis, weer terug bij FC Eindhoven. Na 80 wedstrijden en 24 doelpunten vertrok hij naar Helmond Sport om daar in één seizoen 12 keer het net te vinden.
In juni 2014 tekende de Nederlandse voetballer van Turkse afkomst een driejarig contact bij Sanliurfaspor wat uitkomt in de op één na hoogste voetbaldivisie in Turkije. De Turken kwamen hun financiële verplichtingen zowel richting Koç als Helmond Sport niet na waarna Koç in september weer terugkeerde naar Nederland.

PROMOVEREN

Nu staat hij voor een avontuur bij een voor hem onbekende club. "Ik ken de club DOVO zelf niet. Alleen van naam komen ze me bekend voor." De spits komt met één doel naar Veenendaal: "Ik wil met DOVO promoveren naar de topklasse en hoop daar met veel doelpunten een steentje aan bij te kunnen dragen".
De overschrijving ligt momenteel bij de KNVB, maar zowel de club als Koç hebben daar een goed gevoel bij. Koç: "De club stelt alles in het werk om mij voor 24 januari, als we tegen Montfoort spelen, speelgerechtigd te hebben. Ik verwacht dat dit goedkomt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.