SCHC rouwt om keepster Inge Vermeulen

BILTHOVEN - Hockeyclub SCHC herdenkt dinsdagavond keepster Inge Vermeulen. Zij overleed afgelopen weekend op 30-jarige leeftijd. Vermeulen was de afgelopen acht seizoenen keepster van het eerste damesteam van SCHC, dat uitkomt in de hoofdklasse. Ook was ze actief als trainster van de jeugd van SCHC. Voorzitter Stephan van der Vat schrijft op de website van de club dat iedereen bij SCHC haar kende als een enorm gedreven en gepassioneerde topsportster met een grote betrokkenheid bij de vereniging.
In het clubhuis van SCHC is dinsdag tussen 19.00 en 22.00 uur gelegenheid om samen stil te staan bij het overlijden van Vermeulen. De speelsters van het eerste damesteam zullen daar niet aanwezig zijn. "Voor hen is de impact nóg groter, want zij hadden zaterdag nog met haar in het veld gestaan", zegt voorzitter Van der Vat. "Zij komen op een andere plaats bij elkaar, met professionele begeleiding."
Het is nog niet duidelijk of de vrouwen van SCHC komende zaterdag in actie zullen komen tijdens de laatste speelronde van de reguliere zaalhockeycompetitie. "Wij zijn daarover in overleg met de bond", aldus voorzitter Van der Vat. "Als Inge zaterdag begraven wordt, zullen we niet spelen. Wat er gebeurt als de uitvaart vóór het weekend plaatsvindt, weet ik nog niet. Daarover zijn we in gesprek met de speelsters van dames 1."
Ook van buiten de club wordt volop gereageerd op de dood van Vermeulen. "Gecondoleerd SCHC dames 1. SCHC, we denken aan jullie. Inge, rust in vrede", schrijven de buren van Kampong op Twitter. Engels international Kate Richardson-Walsh twittert: "Zo triest om te horen dat voormalig SCHC-teamgenoot Inge Vermeulen op pas 30-jarige leeftijd is overleden. Mijn gedachten zijn met haar familie en vrienden. RIP."

SCHC-voorzitter Van der Vat, in gesprek met Bert Kous

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.